Насловна Најновије Одигране монодраме „Агнес, Вилова жена“ и „Изгубљени у Бруклину“

Одигране монодраме „Агнес, Вилова жена“ и „Изгубљени у Бруклину“

163
0

Четврто вече 27. Међународног фестивала малих сцена и монодраме Источно Сарајево обиљежила су извођења монодраме „Аgnes, Wil’s Wife“/Агнес, Вилова жена/, у режији Невене Митеве и Ане Петрове у главној улози, као и представе „Изгубљени у Бруклину“ Народног позоришта Републике Српске.

У монодрами Театра „Софија“ из Бугарске, која је одиграна синоћ, Петрова игра Шекспирову жену Агнес Хатавеј, стручњака за медицинске напитке.

Представу Народног позоришта Републике Српске „Изгубљени у Бруклину“ режирао је Владимир Ђорђевић, а играју Жељко Еркић и Ђорђевић.

Текст за ову представу је настао драматизацијом збирке приповједака „Изгубљени у Бруклину“ Џоа Молера.

За сутра увече, посљедњег дана Фестивала, у 18.00 часова заказана је монодрама „Kрик“, ауторски пројекат Енџи Николоске из „Авангарта“ Скопље, а у 20.00 часова глумци Херцегновског позоришта „Херцег фест“ Татјана Бошковић и Дејан Ђоновић извешће представу Џона Марела „Успомене Саре Бернар“, у режији Сташе Kопривице.

Нако тога, услиједиће свечана церемонија затварања Фестивала и додјеле награда за најбољу представу, монодраму, глумицу и глумца.

Селектор Фестивала је драмски умјетник Љубо Божовић, а стручни жири радио је у саставу Раде Симовић, предсједник, и чланови Витомир Митрић, редитељ и Зоран Тодоровић, театролог.

Чланови Организационог однора фестивала су градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, начелници општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа Јован Kатић и Маринко Божовић, селектор Љубо Божовић и директор Фестивала Младен Јанковић, директор Kултурног центра Источно Ново Сарајево.

Пријатељи Фестивала су „Бобо граф“, Хотел „Боб“, Матична библиотека Источно Сарајево и Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву.

Покровитељи Фестивала су Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство културе и информисања Србије, град Источно Сарајево и општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Генерални медијски покровитељ је Радио-телевизија Републике Српске, а медијски спонзори су Новинска агенција Републике Српске „СРНА“, Радио -телевизија БН, Радио-телевизија Источно Сарајево, ЕЛТА1 ХД, РТВ БиХ и БХ Радио 1.

ИЗВОРсрна, фото Srpskainfo
Претходни текстОпозиција у Српској мора промијенити однос према народу и Републици
Сљедећи текстСјеверна Кореја исплалила четири балистичке ракете кратког домета