Насловна Најновије Од 1. јануара искључиво употреба електронских здравствених картица

Од 1. јануара искључиво употреба електронских здравствених картица

172
0

Од 1. јануара наредне године у здравственим установама Републике Српске здравствена заштита ће се искључиво остваривати на основу електронске картице осигураника, те позивамо грађане који још нису преузели своју електронску картицу да то учине до краја ове године, саопштено је из Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

– Дакле, више неће бити могуће без електронске здравствене картице приступити електронском картону пацијента нити у апотеци подићи лијек на рецепт. Искључивом употребом електронске картице евентуалне грешке и потенцијалне злоупотребе система неће бити могуће, јер се сада у пракси знају дешавати грешке усљед погрешног уношења матичног броја или имена и презимена осигураника – наводи се у саопштењу.

Додају да, електронска картица управо спријечава да се дешавају ове грешке, обезбјеђујући јединствену идентификацију корисника, елиминише потребу за ручним уношењем података, а самом осигуранику омогућава бољу контролу и заштиту личних података.

– Тренутно је у Републици Српској активна 913.401 електронска картица, док је остало још неуручених електронских картица, а највише је случајева да су грађани подносили захтјев за израду електронске картице, али никада нису дошли да је преузму – саопштено је из Фонда.

 

ИЗВОРртрс
Претходни текстПредстављена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Сљедећи текстОбиљежавање Данa Пољопривредног факултета