Насловна Најновије Обиљежавање Данa Пољопривредног факултета

Обиљежавање Данa Пољопривредног факултета

249
0

Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежава 83 године постојања и 29 година рада у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву. Тим поводом, сутра у 12.00 часова у амфитеатру Музичке академије, одржаће се свечана академија и промоција четири мастера пољопривреде, четири мастера шумарства, 23 дипломирана инжењера пољопривреде и 14 дипломираних инжењера шумарства, рекла је за Јутарњи програм Радија Источно Сарајево декан ове високошколске установе, Весна Милић.

Милићева је истакла да је изузетно поносна на успјехе студената, који су се истакли својим радом и резултатима, те изразила наду да ће неки од њих имати прилику да у будућности раде на овом факултету.

Ове године на Пољопривредни факултет уписано је 57 студената на првом и 18 студената на другом циклусу студија.

Жеља руководства овог факултета је да у будућности привуче што већи број младих људи, те с тим у вези константно раде на унапређењу студијских програма по узору на развијене земље свијета.

Прошле године почела је акредитација новог студијског програма, затим дигитализација, односно увођење IT сектора у пољопривреду, а полако се уводи и урбана пољопривреда, која ће омогућити да се у градским зонама на равним крововима организује пољопривредна производња, истакла је Милићева.

ИЗВОРртвис
Претходни текстОд 1. јануара искључиво употреба електронских здравствених картица
Сљедећи текстНаранџасто упозорење због јаких до олујних удара југа