Насловна Најновије Опозван предсједник Скупштине општине Вишеград

Опозван предсједник Скупштине општине Вишеград

270
0

Скупштина општине Вишеград данас је опозвала предсједника локалног парламента Муамера Софовића и потпредсједника Марка Николића, након што је о томе донесена и пресуда Окружног суда у Источном Сарајеву.

Софовић је и раније био смијењен са мјеста предсједника Скупштине, али је на исту позицију враћен једном од судских пресуда.

У међувремену је на ту позицију био изабран Српко Баранац, који је након што је данас Софовић други пут опозван, наставио да обавља функцију предсједника Скупштине општине.

Баранац је рекао да је у фокусу засједања било отклањање неправилности у вези са опозивом бившег руководства локалног парламента.

„Још једном смо показали да је демократија владање већине и да не може један човјек да опструише цијели град“, рекао је Баранац.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да су Софовић и Николић опозвани практично други пут и да ће о томе Суд бити обавијештен.

Ђуревић је рекао да је на сједници размотрена информација о раду школа и броју уписаних првачића, те додао да ће ускоро бити заказано и ново засједање локалног парламента.

„На наредним сједницама биће нових приједлога и планова за текућу годину, а очекује нас и ребаланс буџета, највјероватније у јуну, како бисмо ускладили приходе и расходе и наставили да радимо у интересу Вишеграда“, рекао је Ђуревић. 

ИЗВОРОпштина вишеград
Претходни текст„Пулс града“, 09.05.2023. године (Видео)
Сљедећи текст„Сеоски сокаци“: Село Осатница, посјета домаћинству Миленка Цицовића (Видео)