Насловна Вијести Сервисне информације Опрез, поледица у вишим предјелима и преко превоја

Опрез, поледица у вишим предјелима и преко превоја

118
0

У већини крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, коловози су влажни и клизави, а због ниске температуре поледице има у вишим планинским предјелима, преко превоја, мостова, надвожњака и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

У котлинама и дуж ријека мјестимично има магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона.

Из Ауто-мото савеза Српске савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На магистралном путу Рача-Бијељина, у рејону Балатуна, због радова се саобраћа успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка због изградње кружне раскрснице.

Измијењен је режим саобраћаја због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу дионица Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ магла смањује видљивост на подручју Витеза, Бановића, Калесије, Кладња, Сребреника, као и на дионици аутопута Зеница-Сарајево.

на дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост код Воденог парка саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови и на магистралним путевима Груде-Витина и Чевљановићи-Нишићи, а на мјестима извођења радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ, јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТРС
Претходни текстУ Српској рођено још 11 беба
Сљедећи текстДанас парастос Србима страдалим у акцији “’Масленица“