Насловна Најновије Општина Источно Ново Сарајево расписала конкурс за додјелу стипендија

Општина Источно Ново Сарајево расписала конкурс за додјелу стипендија

225
0

Општина Источно Ново Сарајево расписала је конкурс за додјелу 120 стипендија редовним студентима државних високошколских установа.

Стипендије ће, након усвајања ребаланса буџета, износити 150 КМ, умјесто досадашњих 120 КМ, чиме желимо додатно олакшати трошкове школовања студентима и родитељима, рекла је за Јутарњи програм Радија Источно Сарајево портпарол општине, Катарина Катић.

Она је истакла да ће стипендије бити исплаћиване из буџета општине у календарској 2023/24. години, за десет мјесеци у години.

Конкурс је отворен до 3. новембра, а пријаву са документима потребно је доставити поштом или лично на Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности општине Источно Ново Сарајево са назнаком „Пријава на конкурс за додјелу студентских стипендија“.

Општина Источно Ново Сарајево и ове године покренула је иницијативу „И ти одлучујеш“ како би чула приједлоге и сугестије својих суграђана за планирање радова у овој општини.

Становници ове општине имали су добре и конструктивне приједлоге, везане прије свега за инфраструктурне пројекте, а Општинска управа потрудиће се да их све уврсти у буџет за 2024. годину, каже Катићева.

Према њеним ријечима и у наредним данима начелник општине Источно Ново Сарајево, Јован Катић, наставиће са својим тимом да обилази мјесне заједнице и заједнице етажних власника, како би сви заинтересовани могли предложити идеје за унапређење ове локалне заједнице.

 

  

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстОко 300 полицајаца претреса мигрантски центар у Блажују
Сљедећи текстВлада прихватила све захтјеве БОРС-а