Насловна Вијести Источно Сарајево Општина Пале, Потписан Споразум за субвенцију набавке инвертног шећера за три пчелиња...

Општина Пале, Потписан Споразум за субвенцију набавке инвертног шећера за три пчелиња друштва

177
0
Начелник oпштине Пале данас је у име oпштине Пале са Удружењем пчелара „Пале“ и удружењем за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ потписао Споразум за субвенцију набавке инвертног шећера за три пчелиња друштва.
 
Споразумом је предвиђено да се подјела врши према броју пчелињих друштава, а то значи да ће сваки пчелар моћи да оствари право на десет литара инвертног шећера за три пчелиња друштва. Укупна количина инвертног шећера, који иначе производи Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“, а који ће бити на располагању овдашњим пчеларима је 6.267 литара, за чију набавку је потребно  13. 000КМ, од чега ће из буџета oпштине Пале бити издвојено близу 7.000КМ, док ће удружење пчелара „Пале“ издвојити преосталих 6.000КМ, којим је дозначио Аграрни фонд Града Источно Сарајево на име реализације ове подстицајне мјере.
 
– Сматрам да је ово квалитетно креирана и вишеструко корисна подстицајна мјера која представља позитивну ствар за произвођача, а и за пчеларе као кориснике, те изнова афирмише и добро и усаглашено дјеловање општинске и градске администрације, истакао је Југовић.
Претходни текстКонтрола нелегалне продаје цвијећа, цвијетних аранжмана и садног материјала на подручју Источног Сарајева
Сљедећи текстКамиони са хуманитарном помоћи из Српске стигли у Турску (ФОТО)