Насловна Најновије Отворена радионица МУП-а Српске

Отворена радионица МУП-а Српске

31
0

Начелник Управе полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске Милош Бркић отворио је данас радионицу „Јачање заштите јавних простора и критичне инфраструктуре на западном Балкану“ која је организована у оквиру Пројекта Дирекције Европске комисије за политику сусједства и преговоре о проширењу (DG Near) за земље Западног Балкана.

Он је истакао да је заштита критичне инфраструктуре изузетно важан сегмент безбједности друштва и без тога је немогуће омогућити несметано функционисање друштва уколико би дошло до било какве безбједносне пријетње, било да је узрокована људским фактором, сајбер, терористички напади и слично или елементарним непогодама.

Влада Републике Српске је препознајући значај заштите критичне инфраструктуре као и актуелна дешавања у окружењу и свијету прва у БиХ донијела Закон о безбједности критичних инфраструктура 2019. године.

Бркић је навео да је овај пројекат је почео у право вријеме, с обзиром да је ова област у повојима у нашој земљи, те имајући у виду на све учесталије безбједносне пријетње како у свијету, тако и у региону.

Учесници на радионици су представници министарстава Владе Републике Српске. Пројекат реализује конзорцијум на челу са француском агенцијом „Civipol“ (Министарство унутрашњих послова Француске), уз подршку министарстава унутрашњих послова Хрватске, Италије и Грчке.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик: Бошњаци срушили позитиван напредак који је БиХ остварила
Сљедећи текстНајава “Оком камере”, гост Веселин Џелетовић (Видео)