Насловна Вијести Источно Сарајево ОЦ „Јахорина“ започео радове на обнављању и изградњи Ски-центра „Игришта“ код Власенице

ОЦ „Јахорина“ започео радове на обнављању и изградњи Ски-центра „Игришта“ код Власенице

237
0

Олимпијски центар „Јахорина“ започео је радове на обнављању и изградњи Ски-центра „Игришта“ код Власенице за шта ће бити издвојена 42 милиона КМ, изјавио је директор ОЦ „Јахорина“ Дејан Љевнаић.

Љевнаић је истакао да је његов тим прије више од годину дана направио развојни пројекат Ски-центра „Игришта“, који је детаљно разрађен по фазама и инвестицијама, и има велики потенцијал да буде атрактивна туристичка дестинација, саопштено је данас из ОЦ „Јахорина“.

„Крећемо од нуле и имамо шансу да направимо најбољи ски-центар“, нагласио је Љевнаић и прецизирао да је, уз систем за осњежавање, двије ски-стазе, у плану изградња и жичаре, језера за вјештачко осњежавање, покретне траке, тјубинг стазе и забавног садржаја, као и паркинга и свих пратећих садржаја.

Он је истакао да је Влада Републике Српске, на челу са премијером Радованом Вишковићем, препознала значај, усвојила пројекат те обезбиједила гаранцију за изградњу овог ски-центра, за шта ће бити издвојена 42 милиона КМ.

Љевнаић је додао да велику захвалност дугује и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који од самог почетка подржава све идеје руководства центра.

Љевнаић је рекао да ће изградњом Ски-центра „Игришта“ бити направљена нова димензија у развоју скијашког спорта и омогућено локалном становништву да боље живи.

„На `Игриштима` очекујемо туристе из цијеле источне БиХ и западне Србије. Велика предност је и стратешки добар положај и близина аеродрома Тузла. Изградњом система за осњежавање имаћемо најмање 120 дана скијања у сезони. Ово ће бити ски-центар идеалан за дневне и викенд туристе“, навео је Љевнаић.

Он је истакао да ће изградњом овог ски-центра бити употпуњена понуда и Јахорине и да ће туристи моћи да уврсте посјету Ски-центру „Игришта“ приликом доласка или одласка са Јахорине.

„Видјели смо на примјеру Јахорине да је туризам покретач привреде, а сигуран сам да ће и овај крај имати многобројне бенефите од покретања овог ски-центра. Власеница и Хан Пијесак ће добити нове инвеститоре, нова радна мјеста у хотелијерству, туризму и производњи домаће хране. Само ми, као ОЦ `Јахорина`, ћемо у пословној јединици `Игришта` запослити најмање 100 људи, а индиректно ће од нашег рада зависити најмање 2.000 радних мјеста“, истакао је Љевнаић.

Он је рекао да је визионарски тим центра успјешним пословањем на Јахорини показао да избором правих пројеката, брзом реализацијом и добрим управљањем, остварује сјајан резултат.

Љевнаић је истакао да је у плану и преузимање управљања туристичким комплексом Андрићград у Вишеграду, али и обнављање четири хотела на подручју општине Пале.

ИЗВОРСрна
Претходни текстВатрогасци Рогатице и Бајине Баште за гашење шумских пожара добиће модерна интервентна возила
Сљедећи текстГост емисије “Пулс града”, Игор Иконоћ-в.д. директора ТО града ИС (ВИДЕО)