Насловна Најновије Партизан у распродатој „Штарк арени“ дочекује Барселону

Партизан у распродатој „Штарк арени“ дочекује Барселону

272
0

Кошаркаши Партизана од 18.30 играју меч трећег кола Евролиге против Барселоне, први на домаћем паркету у новој сезони најјачег европског клупског такмичења.

Послије два гостовања, неуспјешног у Тел Авиву и задивљујућег у Вилербану, „црно-бијели“ коначно играју евролигашки меч пред својим навијачима. Ужељели су се „гробари“ евролигашких мечева и кошаркаши препуне „Штарк арене“.

Званично, „Штарк арена“ је распродата. Атмосфера ће бити на врхунцу и биће сигурно „виралних“ момената са трибина за ширење по друштвеним мрежама, као што је био случај са Звездиним „делијама“, навијачима Жалгириса и Панатинаикоса претходних кола. Партизан са скором 1-1 креће са дуплим колом и управо препуне трибине ће бити тај додатни прилив енергије, која мора да и да се штеди у дугој сезони.

Барселона је доживјела велике промене током љета. Отишла је највећа звезда Никола Миротић, носилац Кори Хигинс, тренер шарунас Јасикевичијус, све због радикалних резова у буџету. Разумије се, нису за појачања доведена имена ван реномеа Барселоне, већ повратник из НБА у европску кошарку, шпански репрезентативац Вили Ернангомез, као и бивши други пик НБА драфта Џабари Паркер.Не треба да се заборави ни фактор ветерана Јана Веселог у редовима Барселоне, Партизановог „дјетета“ са посебном везом са „гробарима“. Домаћи навијачи ће му сигурно у неком тренутку скандирати име и презиме.

Добар старт Каталонаца, убједљив тријумф код куће над Анадолу Ефесом 91:74 у првом колу, па затим славље у Пиреју над Олимпијакосом 77:68.

Партизану је ово први озбиљнији тест. Пораз од Макабија приписује се неуиграности, побједа над Асвелом слабијем квалитету ривала, сада долази противник по мјери за фајнал-фор домете. Ако желе да дођу дотле, морају екипе на нивоу Барселоне да побјеђују у Београду.

ИЗВОРртс
Претходни текстПолиција ликвидирала нападача који је синоћ у Бриселу усмртио двије особе
Сљедећи текстУплаћено 472.000 КМ за социјално збрињавање 187 радника