Насловна Вијести Патријарх крстио д‌јецу Новака Ђоковића на Острогу

Патријарх крстио д‌јецу Новака Ђоковића на Острогу

10804
0

Новак Ђоковић је стигао на Острог и то због сјајног повода. Заједно са породицом и кумовима стигао је до једне од највећих српских светиња да би крстио своју д‌јецу. Тара и Стефан Ђоковић су заједно крштени у манастиру Острог, Стефан са девет, а Тара са шест година.

Малишани су били обучени у бело током церемоније, а Новак је прије саме церемоније поразговрао са патријархом Порфиријем.

Новак је много пута причао о томе колико му значи вјера, а посљедњи пут је детаљно о томе говорио када је освојио УС Опен. Тада је рекао да се у најтежим моментима, како животним тако и тениским, окреће Богу.

„Рећи ћу најискреније, Бог и анђели чувари. У тим моментима када физички и материјално не осећаш ноге, вртити се тло под ногама, небо изнад главе. Тада са својом вером коју имаш, надаш се да ће бити божанска интервенција. Можда ми нећете веровати, али много пута у каријери то ми се десило. Сам себе сам изненадио, ментално размишљајући, како сам издржао то. Могуће је ако верујеш у Бога и ако верујеш да има виша сила која ти помаже. Озбиљно то схватам и верујем у то. Дефинитивно је божанско присуство било“.

ИЗВОРNezavisne novine
Претходни текстНови Пазар: Изгорјела фабрика намјештаја и пелета
Сљедећи текстУмрла бака Олга, творац чувене бабине ракије