Насловна Најновије Патријарх Порфирије дао крв

Патријарх Порфирије дао крв

1510
0

Његова светост патријарх српски Порфирије, дао је крв у парохијском дому код Храма Светог Саве у Београду, у оквиру акције добровољног давања крви.

Патријарх Порфирије дао је крв након службе у Храму Светог Саве на Врачару и поручио да је веома важно имати саосјећање и солидарност са другим људима.

„Сви добро знамо колико често чујемо да је некоме потребна крв, приликом разних операција, болести, неопходна је крв, да би се уопште могла извршити операција. Зато нема ништа боље, лепше и пред Богом веће, да они који су здрави од сувишка дају своју крв, која ће можда бити кап у потреби ангажмана за излечење и исцељење нечије болести“, рекао је патријарх Порфирије.

Патријарх Порфирије добровољно дао крв: Имајмо саосећања једни према  другима и будимо солидарни | Православна Митрополија црногорско-приморска  (Званични сајт)

Велики број грађана одазвао се акцији добровољног давања крви, коју организују Црвени крст Србије и Институт за трансфузију крви у пет храмова у Београду.

Хуманитарна акција спроведена је од 10.00 до 14.00 часова у храмовима Светог Саве на Врачару, Светог Јована Владимира у насељу Медаковић, Светог Симеона Мироточивог у Новом Београду и Покрова Пресвете Богородице у Кајмакчаланској улици.

ИЗВОРСрна, фото Новости.рс
Претходни текстСутра до 22 степена Целзијусова
Сљедећи текстНови напади Американаца и Британаца на Хуте у Јемену