Насловна Најновије Планинарским слетом обиљежен Дан планете Земље

Планинарским слетом обиљежен Дан планете Земље

149
0

Планинарски слет окупио је данас око 150 планинара из 17 друштава из Републике Српске и Србије, који су пјешачећи на стази дугој 12 километара обиљежили Дан планете Земље.

Предсједник Планинарско-еколошког друштва „Височник“ са Хан Пијеска Цвико Тодић рекао је Срни да су планинари данас кренули од Хан Пијеска преко врха Височник, надморске висине 1.250 метара, до Ловачке куће на Хан Краму у веома пријатном амбијенту првих знакова прољећа на овом планинском подручју.

Он је истакао да је ово шести слет у организацији Планинарско-еколошког друштва „Височник“ и да су ове године одлучили да промијене руту да би њихови пријатељи и планинари из других средина могли видјети којим је све природним љепотама обдарено подручје општине Хан Пијесак.

„Окупили смо се из свих крајева и пјешачењем кроз дивне шумовите предјеле обиљежили на најбољи начин 22. април – Дан планете Земље“, изјавио је Тодић.

Планинари су имали прилику да посјете излетише „Врела“ Шумског газдинства „Височник“, као и споменик народном хероју Михајлу Бјелаковићу и члановима његове породице које су Нијемци побили у њиховој кући 1943. године у Височнику.

Михајло Бјелаковић је био замјеник команданта 20. романијске Народно-ослободилачке ударне бригаде и погинуо је код Сребренице 1944. године.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Источна трибина“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстНАТО да одговара за убиство 16 радника РТС-а