Насловна Најновије Побједник Првенства Српске у шаху Владимир Билић

Побједник Првенства Српске у шаху Владимир Билић

160
0

Владимир Билић из Вишеграда побједник је Првенства Републике Српске у шаху које је одржано у Вишеграду, друго мјесто освојио је Далибор Стојановић из Бијељине, а треће Миодраг Савић из Зворника.

Вишеграђанин Владимир Билић рекао је да је након тродневних, тешких и узбудљивих борби, успио да освоји шампионску титулу.

„Није било лако и мислим да је пресудна била партија из петог кола против велемајстора Стојановића у којој сам спасио изгубљену позицију“, рекао је Билић и нагласио да су додатни критеријуми помогли да освоји златну медаљу на овом такмичењу.

Он је захвалио свим учесницима, општини Вишеград за покровитељство, те предузећу „Хидроелектране на Дрини“ које је помогло у организационом дијелу Првенства Републике Српске.

Велемајстор Далибор Стојановић, који је освојио је друго мјесто на шампионату, похвалио је организацију такмичења и рекао да није задовољан својим резултатом јер је, како је навео, сам себи смањио шансе да постане шампион.

Велемајстор Миодраг Савић, освајач треће позиције на такмичењу, рекао је да се у Вишеграду осјећао као код своје куће, те нагласио да су услови и организација такмичења били на завидном нивоу.

„Играо сам много турнира прије овог шампионата и био сам јако исцрпљен, али сам ипак дао све од себе и задовољан сам постигнутим резултатом“, истакао је Савић и честитао Билићу побједу којом се уписао у историју шаха Републике Српске.

Високом оцјеном шампионат је оцијенио и главни судија првенства Владо Стојановић, нагласивши да није било проблема ни на једном од такмичења које организује Шаховски савез Републике Српске.

Фиде судија Немања Шипка рекао је да су ове године имали више учесника на шампионату у односу на претходну.

„Посебно нас радује што је такмичење организовано у Вишеграду. Надам се да ће уз подршку начелника ове општине, Вишеград бити наша стална дестинација“, истакао је Шипка.

Првенство је затворио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић који је упутио честитке свим учесницима турнира.

„Општина Вишеград ће и у наредном периоду подржавати овакве догађаје, имајући у виду да је шах један од спортова који заслужује посебну пажњу, а настојаћемо да и следеће године будемо домаћини шаховског такмичења“, поручио је Ђуревић.

Организатор тродневног Првенства Републике Српске у шаху је Шаховски савез Републике Српске, а покровитељ општина Вишеград.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра постепено разведравање
Сљедећи текстСитуација на поплављеним подручјима под контролом