Насловна Најновије Побједник Теја Дора са пјесмом “Рамонда“

Побједник Теја Дора са пјесмом “Рамонда“

146
0

Поп пјевачица Теја Дора представљаће Србију на Евровизији у шведском граду Малмеу са пјесмом „Рамонда“.

Теја Дора је синоћ побиједила у финалу такмичења „Пјесма за Евровизију“, добивши највећи број бодова на основу гласова петочланог стручног жирија, као и 10 на основу СМС гласова гледалаца, док је више од ње добила Бресквица са максималних 12 бодова за „Гнездо орлово“.

На основу СМС гласова гледалаца, осим Бресквице и Теје Доре, највише бодова су добили Констракта /осам/ за „Ново, боље“ и Зорја /седам/ за „Лик у огледалу“.

У наступу у првом полуфиналу „Пјесме Евровизије“ 7. маја у Малмеу, Теја Дора ће са „Рамондом“ поручити „колико је јак наш народ“.

„То је највећа порука, да ми можемо све. Надам се да ће то Европа препознати. Не мора да препозна, битно је да зна. Волела бих да песма заживи због поруке, да цео свет слуша песму“, рекла је Теја Дора.

Према њеним ријечима, побједи је допринијела искреност, јер је са коауторима, композитором Луком Јовановићем и стихописцем Андријаном Кадовићем, направила у „Рамонди“ праву причу у којој су људи препознали емоцију, као и у њеном наступу.

Теја Дора је најавила да ће и у Малмеу певати на српском језику.

Стручни жири су чинили Марија Шерифовић, музичари Зоран Живановић из групе „Зана“, Александар Седлар, Дејан Петровић и Ивана Рашић, познатија као Сајси Ем Си.

Према гласовима жирија, на другом мјесту су биле Зорја са 42 бода и Констракта са 34.

Радио-телевизија Србије ће свој дио прихода од СМС порука током сва три фестивалска дана донирати Удружењу „Звончица“ за помоћ дјеци обољелој од малигних и ријетких болести.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМарко Јовичић, некадашњи фудбалер и атлетичар, покренуо властиту теретану, “Источна трибина” (Видео)
Сљедећи текстУ Српској рођено још 15 беба