Насловна Најновије Понављање гласања на 28 бирачких мјеста у Србији

Понављање гласања на 28 бирачких мјеста у Србији

164
0

Републичка изборна комисија /РИК/ донијела је рјешења, о спровођењу поновног гласања на мјестима гдје је оно поништено.

РИК је раније саопштио да ће право гласа на поновљеним изборима имати 12.240 гласача и да ће се одржати на 28 мјеста и то у суботу, 30. децембра.

Чланови РИК-а донијели су и одлуку о измјени и допунама одлуке о облику, изгледу, боји и садржини гласачког листића и контролног листа за провјеру исправности гласачке кутије за спровођење поновног гласања на изборима за народне посланике, као и одлуку о утврђивању броја гласачких листића.

РИК је одлучивао и о приговору који су заједно поднијели бирачи Срђан Ного, Сузана Ного и Даница Ного из Београда, те их одбацили као недозвољене.

Приговор подносиоца „Изборне листе Милица Ђурђевић Стаменковски – Бошко Обрадовић – Национано окупљање – Државотворна снага – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери“, РИК је одбацио као недозвољен.

За приговор подносиоца изборне листе „Пожега против насиља“ за изборе за одборнике Скупштине општине Пожега, РИК је донио рјешење којим се сматра стварно ненадлежном и предмет вратио Општинској изборној комисији као надлежној за одлучивање по наведеном приговору.

Приговор бирача Дуње Цветковић, чланови РИК-а, такође су одбацили као недозвољен.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстДодик позвао на учешће у хуманитарној акцији “С’ љубављу храбрим срцима“
Сљедећи текстДодик: Поносан на ријечи Путина да подржава Републику Српску