Насловна Најновије Додик: Поносан на ријечи Путина да подржава Републику Српску

Додик: Поносан на ријечи Путина да подржава Републику Српску

94
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је поносан што је руски предсједник Владимир Путин недавно изјавио да подржава политику Српске и да се политика Републике Српске и Русије преклапа.

– Сматрам да је то највише моја заслуга. Једини ја разговарам са њим од руководства Српске. Он зна о чему се ради. Сав проблем је што ми покушавамо да објаснимо Западу, али они неће да слушају, већ имају своје добијене задатке – истакао је Додик.

Предсједник Српске је рекао да је БиХ неодржива и потпуно у стању немогућности да егзистира, те да кроз историју ни Аустроугарска, ни краљ, ни Тито, али ни шест високих представника нису успјели да обједине народ у БиХ, јер она не може да буде држава, нема елемената.

– Једини народ који може да направи државу је српски народ. И ми то показујемо кроз Републику Српску. Када би се БиХ распала у овом тренутку, ништа не може да егзистира осим Републике Српске. Ми бисмо сутрадан наставили да живимо као независна држава. Они би сви попадали, не би било кантона, морали би се разилазити мислимани и Хрвати – рекао је Додик за телевизију „Хепи“.

Он је оцијенио да све муслиманске бошњачке странке у БиХ имају исти циљ – унитаризација и централизација БиХ, што подразумијева централизацију свих моћи у Сарајеву из кога је протјерано 156.000 Срба и који се нису вратили и оставили богатство више од 80 милијарди долара.

– И сав наш проблем са Западом је што Запад мисли да ми то треба да прихватимо, да смо ми као криви кроз историју, а њихова историја само сеже до кривице коју нам приписују за 1992. годину. Нисмо ми разбили Југославију – навео је Додик.

Он је рекао да су Срби слободарски народ и да им је кључна ријеч слобода, јер ко нема слободу, нема ни егзистенцију, што се најбоље види код Срба у Хрватској и у ФБиХ.

Додик је рекао да је стално настојање да се Срби прогласе фашистима и геноцидним јер тако треба да се опере њемачка историја и да је о томе требало да буде донесена британска резолуција у Савјету безбједносит УН коју је Русија спријечила.

Говорећи о бившем директору Обавјештајно безбједносне агенције БиХ Осману Мехмедагићу, који је ухапшен, Додик је подсјетио да је у вријеме његовог мандата та служба чак имала налог да прати предсједника Србије Алекснадра Вучића.

– Гледао сам тај налог. Зна и Вучић за то. Налог да се прати руководство Србије? Докле су они отишли – навео је Додик и додао да је јавна тајна да Американци управљају у ОБА и да Мехмедагић никада не би био директор да Американци и ЦИА то нису тражили.

Предсједник Републике Српске је рекао да не комуницира са америчким амбасадором у Сарајеву Мајклом Марфијем и да то није хир.

– Ми смо рекли када дође неко други из Америке који хоће са нама да разговара, а не да доноси одлуке о нама, ми ћемо разговарати – рекао је предсједник Републике Српске.

Додик је рекао да је Америка још јака и да треба избјећи конфронтацију са њом, али да ни Америка није оно што је била.

Говорећи о ЕУ, Додик је навео да у Европи данас постоји структура коју чине Зелени, а која је поданичка америчкој администрацији која је глобално имала само један интерес, а то је да спријечи приближавање Европе и Русије.

Он је указао да би проглашење независности Републике Српске била крајња мјера која би била предузета као реакција, јер се неће трпјети наметања, поготово одузамање имовине коју Српска као држава има.

– Република Српска је држава по свему – по територији, народу, функцијама које обавља. То што неки неће да признају да смо држава то је њихов проблем, али ми живимо живот државе. Нама је БиХ морање и није ништа што ми требамо – рекао је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПонављање гласања на 28 бирачких мјеста у Србији
Сљедећи текстСрпска богатија за 23 бебе