Насловна Најновије Посланици Народне скупштине изабрали нову Владу РС

Посланици Народне скупштине изабрали нову Владу РС

168
0

Посланици Народне скупштине РС изабрали су на посебној сједници премијера Српске Радована Вишковића и нову Владу Републике Српске.

За избор Владе Српске гласао је 51 посланик, док је 23 гласало против.

У Народној скупштини посланици су претходно расправљали о експозеу мандатара Радована Вишковића и приједлогу његовог кабинета.

Од 16 министара 11 је нових. У експозеу мандатар Вишковић је нагласио да је економски раст, реформа јавних предузећа и демографска обнова Српске међу приоритетима рада Владе.

На трећој посебној сједници парламента Српске, посланици су за министра финансија Српске изабрали Зору Видовић, за министра унутрашњих послова Синишу Карана, а за министра за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељка Будимира.

На позицију министра саобраћаја и веза Српске изабран је Недељко Чубриловић, министра енергетике и рударства Петар Ђокић, те министра здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић.

За министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске изабран је Златан Клокић, за министра просвјете и културе Жељку Стојичић, а за министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске Бојан Випотник.

Посланици су позицију министра привреде и предузетништва Српске повјерили Војину Митровић, министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Сави Минићу, док је министар трговине и туризма Српске Севлид Хуртић.

За министра правде Републике Српске изабран је Милош Букејловић, за министра рада и борачко-инвалидске заштите Драгослав Кабић, за министра управе и локалне самоуправе Сенка Јујић, а на мјесто министра за породицу, омладину и спорт Српске Дадо Доган.

Гласању у парламенту Српске је присуствовао предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Након избора, премијер и министри Српске положили су заклетву.

 

ИЗВОРНезависне
Претходни текстСоколац: Никољданска приредба за родитеље и суграђане
Сљедећи текстСвечано отворен Међународни фестивал “Први кадар”