Насловна Најновије Потврђена оптужница за масакр код Младеновца

Потврђена оптужница за масакр код Младеновца

139
0

Виши суд у Смедереву потврдио је оптужницу против Уроша Б, осумњиченог за убиство девет особа у селима Мало Орашје и Дубона маја прошле године, као и против његовог оца Радише Б.

Овај суд огласио се мјесно ненадлежним у односу на оптужене ујака и брата оптуженог Г.Г. и Б.Г. из Вињишта, сматрајући да је за њих надлежан Виши суд у Крагујевцу, па ће по правоснажности оптужнице доставити списе предмета.

На ову одлуку суда одбрана има право да уложи жалбу Апелационом суду у Београду.
Оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Смедереву од 18. октобра прошле године, поред Уроша Б. тужилаштво је оптужило и његовог оца Радишу Б, ујака Г.Г. и брата од ујака Б.Г.

Урош Б. се терети за тешко убиство у стицају са кривичним дјелима недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

Његов отац Радиша Б. оптужен је за недозвољену производњу, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним дјелом тешко дело против опште сигурности.

Г.Г. и Б.Г. из Крагујевца, оптужени су због постојања оправдане сумње да су извршили кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја, јер су у кући и помоћној просторији неовлашћено држали већу количину оружја, муниције и експлозивних средстава.

Урош Б. је 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља убио деветоро људи, од којих је двоје било малољетно, као и да је покушао да убије још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОтац и мајка дјечака који је починио масакр у Рибникару негирали кривицу
Сљедећи текстСарајево-гас и Енергоинвест уопште немају потписан уговор, чека се на ФБиХ