Насловна Вијести Источно Сарајево Потписан споразум о сарадњи између општине Пале и београдске општине Младеновац (ФОТО)

Потписан споразум о сарадњи између општине Пале и београдске општине Младеновац (ФОТО)

273
0

Данас су општине Пале и Младеновац потписале споразум о сарадњи у области културе и образовања и у жељи да се ојачају односи пријатељства и сарадње, те да се обогате постојеће историјске, културне и привредне везе.

Ове двије културно, историјски и привредно богате општине покрећу сарадњу ради утврђивања и реализовања приоритетних и стратешких циљева у области културе и образовања.

„Овај споразум је веома битан за нашу општину највише због успостављања сарадње између институција и удружења у области културе, што ће допринијети већем развоју културно-умјетничких друштава, мотивисати различите облике стваралаштва код наших грађана и директно допринијети развоју туризма и општег имиџа наше општине“, изјавио је предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина.

Опис није доступан.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је задовољство потписивањем овог споразума и рекао је да је од изузетног значаја заједничко аплицирање на државне и међународне конкурсе и пројекте.

„То ће умногоме допринијети међународној видљивости општине Пале. Поред тога, овим споразумом се успоставља сарадња између образовних институција свих нивоа. Дакле, предшколских, основношколских и средњошколских“, додао је Југовић.

Општина Младеновац је градска општина Града Београда у којој, према посљедњем попису, живи 53.906 становника. Општина је прилично богата у историјском, пољопривредном и туристичком смислу.

Опис није доступан.

ИЗВОРртвис
Претходни текстВишеград: Сједница одгођена за осам дана, СНСД тврди да је то кршење Закона и Пословника
Сљедећи текстПрограм завршног дана манифестације “4. август – да се не заборави”