Насловна Најновије Почела завршна фаза изградње система водоснабдијевања Ски-центра “Игришта“

Почела завршна фаза изградње система водоснабдијевања Ски-центра “Игришта“

155
0

Код Власенице је послије осам мјесеци застоја, данас настављена изградња система водоснабдијевања Ски-центра „Игришта“ .

Радови су почели у селу Горњи Залуковик, након застоја због неријешених имовинских односа.

Руководилац Ски-центра „Игришта“ Предраг Милановић, изјавио је новинарима, да је ријешена ситуација са спорном парцелом на којој се граде два објекта, потребна за завршетак система водоснабдијевања Ски-центра.

Милановић је навео да систем за водоснабдијевање дуг 5,5 километара, има неколико објеката, пумпну станицу, два објекта за прихватање воде и још неколико уз трасу цјевовода.

„Имамо још неких проблема на изградњи цјелокупног пројекта, јер највећи извођач радова, компанија `Јокић Инвест`, није завршила вјештачко језеро, које нам је неопходно да би правили вјештачки снијег и да би сезона скијања могла да почне“, указао је Милановић.

Милановић је рекао да је сезона лоша због временских прилика, али да ће Ски-центар бити пуштен у рад чим се за то стекну услови.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, рекао је да су се сада стекли услови да почне завршна фаза пројекта водоснабдијевања „Игришта“, те изразио очекивања да ће за 20 до 30 дана радови бити завршени.

Краљевић је навео да је од данас спорно земљиште власништво општине Власеница, при чему је истакао општи интерес свих грађана који ће се водом снабдијевати са овог водовода.

Додик и Вишковић у Власеници: Биће изграђен ски-центар "Игришта" (ВИДЕО)

„Поносан сам на све који нам помажу, а посебну захвалност дугујемо предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Радовану Вишковићу, Олимпијском центру `Јахорина`, Недељку Елеку и Дејану Љевнаићу“, истакао је Краљевић.

Он је рекао да је у протеклих годину дана разговарао са озбиљним инвеститорима који желе да улажу у Власеницу, али да је процес морао да стане због људи који су жељели да униште пројекат, чиме је локална заједница оштећена.

Краљевић је најавио да ће у наредном периоду бити асфалтиран пут ка Краљевој Гори, који ће бити повезан са овим путем да би цијели комплекс био отворен.

Шездесетседмогодишњи мјештанин Горњег Залуковика Сава Видовић, изјавио је да је давно требало урадити овај пут, јер је све било блато, а да је посебно тешко зими. „Треба радити и градити. Хвала свима који су заслужни што нам је урађен пут“, навео је Видовић.

Изградња цјевовода настављена је у оквиру пројекта „Водоснабдијевање акумулације Игришта“.

 

 

 

ИЗВОРсрна, фото Инфо портал општине Власеница
Претходни текстСањи Вулић пријећено преко друштвених мрежа, полиција ради на расвјетљавању
Сљедећи текстПравосудне институције БиХ поручују да је легитимно пропагирати ратнохушкачке тезе