Насловна Најновије Предраг Батинић побједник 40. Меморијалног шаховског турнира „Ратомир Рато Бркић“ у Рогатици

Предраг Батинић побједник 40. Меморијалног шаховског турнира „Ратомир Рато Бркић“ у Рогатици

257
0

Члан Шаховског клуба „Гласинац“ фиде мајстор Предраг Батинић побиједио је на 40. Меморијалном шаховском турниру „Ратомир Рато Бркић“, који је одржан јуче у Рогатици.

Батинић је навео да је овај турнир одржава у склопу обиљежавања празника Преображење Господње, који је Дан и крсна слава општине Рогатица.

– Турнир је био одлично организован и послије добре борбе, успио сам освојити прво мјесто. Пристојне пласмане остварили су Горан Мумовић и Маринко Радовић, такође из Сокоца. Учествовало је око 30 шахиста са простора регије, из Вишеграда, Горажда, Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Чајнича, са Пала и из Рогатице, а играло се по швајцарском систему, девет кола са темпом игре десет минута по играчу– прецизирао је Батинић.

Он је додао да је друго мјесто освојио Драгослав Ивановић, треће Влајко Станишић, четврто Никола Јањић, а пето Мирослав Ивановић.

Турнир се организује у знак сјећања на најбољег рогатичког шахисту Ратомира Рату Бркића, који је настрадао у саобраћајној несрећи осамдесетих година прошлог вијека.

ИЗВОРинфо центар соколац
Претходни текстАндреј Ћебић млађи јуниорски првак БиХ у скоку удаљ
Сљедећи текстСастанак са пријестолонасљедником