Насловна Најновије Предсједник Српске потписао Указ о проглашењу Закона о измјенама и допунама Кривичног...

Предсједник Српске потписао Указ о проглашењу Закона о измјенама и допунама Кривичног законика Српске

167
0
Предсједник Републике Српске Милорад Додик потписао је Указ о проглашењу Закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске.
 

– Проглашавам Закон о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске који је Народна скупштина Републике Српске усвојила на Четвртој редовној сједници одржаној 20. јула 2023. године – пише у Указу.

Указ предсједника Српске

Вијеће народа Републике Српске је актом, број: 03/2.01-020-344/23 од 28. јула 2023. године обавијестило Народну скупштину, да наведени закон спада у питање повреде виталног националног интереса бошњачког народа.

Заједничка комисија Народне скупштине Републике Српске и Вијећа народа Републике Српске, на сједници одржаној 2. августа 2023. године у складу са Амандманом LXXVII није усагласила наведени закон, те је исти достављен Вијећу за заштиту виталног интереса Уставног суда Републике Српске.

Вијеће за заштиту виталног интереса Уставног суда Републике Српске донијело је рјешење, број: УВ-3/23 од 8. августаа 2023. године којим је утврђено да није прихватљив захтјев Клуба делегата бошњачког народа у Вијећу народа Републике Српске за утврђивање повреде виталног националног интереса бошњачког народа у Закону о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске, чиме су се испунили формално-правни услови за доношење Указа.

Наведено рјешење објављено је у Службеном гласнику Републике Српске, број: 72/23 од 15. августа 2023. године.

 
ИЗВОРртрс
Претходни текстДелегација општине Источно Ново Сарајево у посјети Босанском Грахову
Сљедећи текстШеранић отворио нове операционе сале и просторије хируршке интензивне његе