Насловна Uncategorized Преминуо Никола, отац херој

Преминуо Никола, отац херој

691
0

Храбри и пожртвовани отац Никола Керић, који је срца људи освојио својом непоколебљивом жељом да заради новац за своје синове који су обољели од аутизма, преминуо је јутрос.

Ту информацију је потврдила „Блицу“ његова супруга Гордана, која кроз сузе каже да се “до последњег даха борио за своје синове” и да једино што жели је “да се Никола врати”.

Николи је, како каже, позлило у суботу послије хуманитарног базара, а сутрадан је оперисан.

– Тромб је ударио на вјештачки срчани залистак, био је и у коми, послије су му оперисали ногу.. Отказали су му и бубрези, вода у плућима… Није издржао, јутрос је преминуо – испричала је Гордана.

Вијест да је Никола продавао шећерну вуну у Гучи како би зарадио новац за лијечење дјеце, отопила је срца људи. Њега није ништа спријечило у намјери да се борио за своју дјецу, а од спавања у колима и тежшког рада на сунцу, разболио се и добио температуру.

Стеван и Филип се боре са аутизмом

Стеван (2011) је рођен царским резом у термину, а на рођењу је добио оцјену 5. Трудноћа је била ризична, мајка је хоспитализована у болници ради одржавања трудноће.

Са осам мјесеци је почео да сједи, прве ријечи је изговорио са 10 мјесеци, а са 16 мјесеци је проходао. Родитељи су већ са непуних годину дана примијетили да је Стеван престао са изговором, да нема комуникацију, не прати погледом, а послије обављених прегледа љекари су констатовали да је код Стевана присутан аутистични поремећај.

Уз помоћ логопедских и дефектолошких третмана на које су га родитељи водили, Стеван је са напуњених шест година поново проговорио, кренуо у школу, али повремено има периоде агресије.

Филип (2014) је рођен у осмом мјесецу трудноће царским резом, имао је крварење на мозгу и био је у инкубатору. Као посљедицу има страбизам и носи наочаре. Филип је прве ријечи изговорио са осам мјесеци, а проходао је са 14.

Са непуне двије године родитељи су примијетили да и Филип има исте симптоме као и старији брат, па су након обављених прегледа љекари потврдили да и он има аутистични поремећај и од тада креће борба за Филипов напредак. Филип, такође, похађа логопедске и дефектолошке третмане који му помажу у правилном развоју и напретку, извршава налоге, али за сада има мали фонд ријечи.

Да би наставили са третманима и лијечењем свим другим доступним видовима лијечења, неопходна су финансијска средства која нису у могућности да обезбиједе.

Новац им је потребан за логопедске и дефектолошке третмане, хипербаричну комору, лијекове, суплементе, третмане матичним ћелијама, специјалистичке прегледе, генетска испитивања, као и за путне трошкове и трошкове смјештаја у току лијечења.

Њима је сад, како је казала Гордана, потребан и новац за сахрану.

 

Помозимо им!

Слањем броја 1314 на 3030 (мобилне мреже у Србији)

Уплатом на динарски рачун:

160-6000001421724-64

Уплатом на девизни рачун:

160-6000001422097-12

IBAN: RS35160600000142209712

 

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

ИЗВОРSrpska info
Претходни текстПатријарх Порфирије у посјети Манастиру Житомислић
Сљедећи текстЈош седам дана активан хуманитарни број за Бошка из Рогатице – позовите 17070!