Насловна Најновије Претежно облачно, мјестимично са снијегом

Претежно облачно, мјестимично са снијегом

142
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити претежно облачно вријеме са мјестимично слабим снијегом, док ће у Херцеговини падати киша.

Јутрос је у већини крајева претежно облачно, на сјеверу је ведро, са слабим снијегом у централним, источним и југоисточним предјелима.

Средином дана доћи ће до постепеног престанка падавина и разведравања, док се на југу очекује олујна бура, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Максимална температура ваздуха биће од минус три до три, на југу до шест, у вишим пределима минус седам степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, на југу и јак до олујни сјеверних смјерова.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Хан Пијесак и Чемерно минус осам, Кнежево минус шест, Нови Град и Соколац минус пет, Гацко минус четири, Мркоњић Град и Србац минус три, Бањалука, Бијељина, Приједор, Вишеград Рибник, Сребреница, Шипово, Тузла и Бихаћ минус два, Добој и Зеница минус један, Требиње и Билећа нула, Мостар четири и Неум пет степени Целзијусових.

Висина сњежног покривача: Сребреница 29 центиметара, Хан Пијесак 26, Соколац 20, Шипово и Кнежево 15, Чемерно, Рибник, Мркоњић Град и Мраковица 10, Вишеград девет, Бијељина и Гацко шест, Приједор и Билећа три, Нови Град два, те Бањалука, Добој и Требиње један центиметар.

ИЗВОРСрна, РХМЗ, фото илустрација Бета
Претходни текстДуже колоне возила на улазу у БиХ
Сљедећи текст“Романијапутеви“: Магистрални путеви очишћени и посути