Насловна Вијести Приштина одгодила мјере на мјесец дана

Приштина одгодила мјере на мјесец дана

173
0

Приштина је на мјесец дана одгодила одлуку о пререгистрацији возила и личним картама на сјеверу Косова, и то на захтјев САД.

Из приштинске владе је саопштено да ће ове мјере бити одгођене до 1. септембра, уколико данас буду уклоњене барикаде постављене на административним прелазима.

Срби на сјеверу су претходно због намјере Приштине да примијени ранију одлуку да одузима српска документа и таблице синоћ поставили барикаде на сјеверу Косова и Метохије.

Потез Приштине да одгоди одлуку о примјени пререгистрацији возила и личним картама, поздравили су из Брисела.

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ поздравио је одлуку Приштине, те додао да очекује да блокаде буду уклоњене.

„Отворена питања треба рјешавати дијалогом уз посредовање ЕУ и фокусирати се на свеобухватну нормализацију односа између Београда и Приштине“, написао је Борељ на „Твитеру“.

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак поздравио је одлуку Приштине о одлагању примјене најављених мјера.

„Поздрављамо одлуку Косова да прихвати приједлог Жозепа Бореља за одлагање за мјесец дана. Захвалан сам Амбасади САД у Приштини на снажној подршци“, навео је Лајчак у поруци на „Твитеру“.

Срби су поставили барикаде на сјеверу Косова и Метохије, након најаве Приштине да од данас почиње примјена одлуке о пререгистрацији возила и личним картама.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа Јарињу без промјена
Сљедећи текстСутра Илиндан