Насловна Најновије Произвођачи из Српске на Фестивалу хране и вина у Београду

Произвођачи из Српске на Фестивалу хране и вина у Београду

155
0

У Београду ће данас бити одржан Фестивал хране и вина „Good food & wine“ на којем ће учествовати више од 100 произвођача из Србије и региона, међу којима и они из Републике Српске.

Ова манифестација, чији је циљ да промовише традиционалне производе, привредне и туристичке потенцијале Србије и региона, биће отворена за посјетиоце од 14.00 до 23.00 часова на београдском кеју Сава променада, под слоганом „Мјесто добрих укуса“.

На манифестацији ће традиционално бити додијељена признања најбољим произвођачима, по избору медијског жирија.

Улаз на фестивал је бесплатан, а посјетиоци ће имати прилику да од 14.00 уживају у дегустацији вина, домаћих ракија, органским соковима, пршути, сиревима и осталим деликатесима.

Љубитељи вина и доброг залогаја ће моћи да купе производе по сниженим цијенама, да се забаве уз различите садржаје током цијелог сајамског дана, док ће најсрећнији посјетиоци освојити вриједне награде у оквиру томболе која ће бити организовама од 18.00 часова на Сава Променади.

Изложба хљеба под називом „Хљеб наш насушни“ предвиђена је од 14.00 до 22.00 часа, а свечано отварање за медије и додјела плакета „Гуд фуд анд вајн“ најбољим произвођачима хране и пића и институцијама у 15.00 часова.

„Гуд фуд анд вајн фестивал“ је добитник престижног признања „Звезда Београда“ за 2021. годину као једна од најбољих манифестација коју је у тој години подржао Град Београд.

Фестивал традиционално организује Центар Спектар уз подршку Министарства туризма и омладине Србије, уз бројне партнере из Србије и региона.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас и сутра испраћај дјеце са Космета
Сљедећи текстДанас облачно са пљусковима и грмљавином