Насловна Најновије Просјечна плата у Српској у марту 1.258 КМ

Просјечна плата у Српској у марту 1.258 КМ

216
0

Просјечна нето плата у Републици Српској исплаћена у марту износила је 1.258 KМ и већа је за двије KМ у односу на просјечну нето плату исплаћену у фебруару, саопштено је из Савеза синдиката Српске.

Највећа просјечна плата у Републици Српској у марту исплаћена је у области финансијске дјелатности и дјелатности осигурања у износу од 1.643 KМ, а најнижа у грађевинарству 926 KМ, наводи се у саопштењу.

Ниске просјечне плате у марту примили су радници запослени у области саобраћаја и складиштења 979 KМ, те дјелатности пружања смјештаја, припреме и послуживања хране, хотелијерства и угоститељства 994 KМ.

Синдикална потрошачка корпа за март износи 2.443 KМ и просјечна плата је покрива са 51,48 одсто

У саопштењу се додаје да синдикална потрошачка корпа садржи трошкове за прехрану, становање и комуналне услуге, текуће одржавање домаћинства, ођећу и обућу, хигијену и његу здравља, превоз, образовање и културу.

Породице у Републици Српској су највише новца трошиле на прехрану 1.094 KМ, за становање и комуналне услуге 620 KМ, превоз 225 KМ, текуће одржавање домаћинства 130 KМ, док је набавка обуће и одјеће коштала 181 KМ.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстЛавров: Пропадају напори да се Русија изолује
Сљедећи текстЗа 1.мај промјенљиво вријеме, предвече са кишом мјестимично