Насловна Најновије Лавров: Пропадају напори да се Русија изолује

Лавров: Пропадају напори да се Русија изолује

138
0

Напори Вашингтона и његових сателита да изолују Москву, у потпуности пропадају, а глобална већина није вољна да „вади кестење из ватре“ за бивше колонијалне силе, рекао је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Чини се сасвим природним то што нису успјели напори Вашингтона и његових сателита да преокрену ток историје и приморају међународну заједницу да живи у складу са `свјетским поретком заснованим на правилима`. Поменућу само потпуно неуспјели курс ка изолацији Русије, који су водили западњаци“, рекао је Лавров на Глобалној конференцији о мултиполарности.

Он је додао да „већина земаља у којима живи око 85 одсто свјетске популације оклијевају да ваде кестење из ватре за бивше колонијалне силе“, пренио је ТАСС.

Уочи конференције, Министарство спољних послова Русије, истакло је да ће овај догађај још једном омогућити да се обрати пажња на политичаре, јавне званичнике, новинаре, академске и културне личности из цијелог свијета, који се залажу за мултиполарност, за праведније и демократичније међудржавне односе.

ИЗВОРсрна, фото АА
Претходни текстПатријарх Порфирије данас и сутра у Мркоњић Граду
Сљедећи текстПросјечна плата у Српској у марту 1.258 КМ