Насловна Најновије Путин: Божић – празник који инспирише људе на добра дјела

Путин: Божић – празник који инспирише људе на добра дјела

194
0

Руски предсједник Владимир Путин, упутио је божићну честитку Русима и православним вјерницима, истичући да је Божић празник који инспирише људе на добра дјела и служи за успостављање трајних духовних вриједности у друштву.

„Од срца вам честитам Божић! Овај свијетли празник који сви воле инспирише људе на добра дјела и намјере, служи за успостављање трајних духовних вриједности у друштву и моралних смјерница као што су милосрђе, саосјећање, доброта и правда“, рекао је руски предсједник.

Предсједник је истакао конструктиван допринос Руске православне цркве и других православних конфесија у Русији јединству друштва, очувању историјског сјећања, васпитању омладине и јачању институције породице.

„Црквене организације дају приоритет међунационалном и међурелигијском миру и слози у нашој земљи, брину о онима којима је помоћ потребна, подржавају наше борце који учествују у специјалној војној операцији. Тај велики, многострани, истински пожртвован рад је достојан најискренијег поштовања“, рекао је Путин.

Путин је пожелио православним хришћанима и свима који обиљежавају Божић здравље, успјех и све најбоље, пренио је ТАСС.

Руски предсједник присуствовао је ноћас Божићној литургији у Саборној цркви Благовештења у Kремљу.

ИЗВОРсрна, фото Спутник
Претходни текстУ Српској рођене 22 бебе
Сљедећи текстЗло које је снашло Милоша и Стефана у Штрпцу да не помути радост Божића