Насловна Најновије Пчелари имају подршку општине

Пчелари имају подршку општине

132
0

Општина Вишеград пружиће сву потребну подршку пчеларима и у буџету су обезбијеђена и средства за Удружење пчелара, изјавио је начелник Младен Ђуревић након састанка са новоизабраним предсједником Удружења Александром Масалом.

Ђуревић је појаснио да су средства за подршку пчеларима планирана кроз средства за пољопривреду, за коју је укупно предвиђено 69.000 КМ.

„Право на новчане подстицаје за узгој пчела могу остварити сви пчелари са пребивалиштем на подручју општине Вишеград који посједују минимално 20 кошница. Подстицај се може остварити појединачно или путем заједничког захтјева путем Удружења пчелара и износи осам КМ по кошници“, изјавио је Ђуревић новинарима.

Он је напоменуо да, осим тога, само Удужење пчелара може добити подстицај за реализацију својих пројеката аплицирањем за средства за развој пољопривреде.

Масал је рекао да је на састанку било ријечи о помоћи пчеларима и наслијеђеним дуговима Удружења, које је, како је подсјетио, било пред гашењем.

Он је навео да је договорено да ће општина издвојити средства како би помогла омасовљење производње меда у вишеградском крају, те позвао све да се окупе око Удружења како би показали да оно може бити од посебног значаја за општину Вишеград.

„Разговарали смо и о сајму меда, начелник има жељу, а и спремност, да помогне у поновном организовању регионалног сајма меда и опреме за пчеларство, као вида промоције општине Вишеград као града туризма у којем се производи посебна врста меда, која је карактеристична само за ово подручје“, нагласио је Масал.

На подручју Вишеграда плечари имају 2.500 кошница.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТрговинска радња „Зеленара“ Источно Сарајево нуди прилику за посао
Сљедећи текстВаскршњи концерт Камерног хора Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву