Насловна Вијести Република Српска Разријешен дужности предсједник СО Братунац Радислава Јовановића

Разријешен дужности предсједник СО Братунац Радислава Јовановића

171
0

Нова скупштинска већина у Братунцу, коју чини 14 одборника данас је разријешила дужности предсједника Скупштине општине Радислава Јовановића из Покрета за Братунац, а на то мјесто тајним гласањем изабран је Јовица Челановић из СНСД-а.

За разрјешење Јовановића гласало је свих 15 присутних од укупно 25 одборника колико броји састав локалне Скупштине.

Тајним гласањем данас је изабран и потпредсједник Скупштине ове општине Раденко Милановић из СДС-а. Ово мјесто је од посљедњих локалних избора било упражњено.

Смијењени Јовановић није присуствовао сједници, правдајући то здравственим разлозима, а будући да парламент није имао потпредсједника, одборници су у складу са Пословником о раду, изабрали одборника Брану Ђурића да предсједава сједницом, што је он обављао до избора новог предсједника.

Ђурић је изјавио да су већ дуже вријеме турбулентни односи у Скупштини и да је скоро паралисан њен рад, што је довело до формирања нове скупштинске већине и да очекује да ће она ефикасније и конструктивније функционисати.

Новоизабрани предсједник Скупштине Челановић рекао је да је нова скупштинска већина за сарадњу са свима на равноправној основи и да жели заступати интересе свих грађана, а не само интересе појединаца, што је био случај у претходном периоду.

Предсједник братуначког СНСД-а и одборник Марко Мркајић рекао је да је Скупштина општине од августа прошле године са недефинисаном скупштинском већином и да доношење одлука личи на пијачне погодбе да би се задовољили интереси појединаца.

„Није ово урађено због функција, него због законитости и ефикасности рада парламента“, истакао је Мркајић.

И у наставку сједнице услиједила су кадровска питања и одлуке. Разријешени су вршиоци дужности директора неколико локалних установа и именовани нови. Образложење је било да на прошлој сједници Скупштине општине нису усвојени њихови извјештаји о раду и да су изабрани на период до 90 дана, који им истиче.

Умјесто Снежане Стојановић, за вршиоца дужности директора Дома здравља изабрана је Љиљана Иванчић из ДНС-а. Наду Симић у Центру за социјални рад замијениће Бојана Предојевић из СНСД-а.

У обданишту „Радост“ досадашњег вршиоца дужности директора Ивана Томића замијениће Марко Дамјановић из СНСД-а, док је Хелена Грујић из СПС-а изабрана за вршиоца дужности директора Туристичке организације умјесто Александра Стевића.

Бојана Варагић из Уједињене Српске биће вршилац дужности директора локалног А.Д. „Малина“, умјесто Бранка Млађеновића.

У овим установама и друштвима изабрани су и нови састави управних, односно наџорних одбора.

Нова скупштинска већина данас је донијела одлуку о укидању плаћања еколошке таксе која је била уведена у овој општини.

Измијењена је и одлука о радном времену, којом је дозвољен рад трговинским и одређеним занатским радњама неђељом од 7.00 до 12.00 часова.

Поништена је и раније донесена скупштинска одлука о стављању ван снаге одлуке о допунама и измјенама Регулационог плана за насеље Братунац.

Сједници није присуствовао начелник општине Срђан Ранкић, који је на службеном путу.

ИЗВОРСрна
Претходни текстМанифестација „Дани Касиндолског батаљона“ биће одржана од 10. до 18. јуна
Сљедећи текстГрад Источно Сарајево издвојиће знатна новчана средства за планинарска друштва (ВИДЕО)