Насловна Најновије Рафтинг има велики значај за развој туризма Српске

Рафтинг има велики значај за развој туризма Српске

94
0
Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, истакао је да је рафтинг спортска, рекреативна и туристичка активност, која учесницима омогућава упознавање са природом и културом дестинације у којој се налазе, те је веома важан за развој туризма.
 
Шулић је са пружаоцима туристичких услуга рафтинга у Републици Српској разговарао данас у Бањалуци о развоју ове области туризма, посебно са аспекта борбе против сиве зоне, али и о безбједности туриста који користе услуге рафтинга, саопштено је из ресорног министарства.
 
– Рафтинг понуда на нашим ријекама Тари и Врбасу сваке године привлачи све већи број домаћих и страних туриста, а предстојеће Свјетско првенство у рафтингу које ће се одржати на ријеци Врбас нас такође обавезује да спремно дочекамо љетну туристичку сезону – рекао је Шулић.
 
Он је навео да је с циљем наставка унапређења рафтинга потребно да се координишу активности између надлежног министарства, надлежних инспекција, пружалаца туристичких услуга рафтинга и Пореске управе.
 
Састанку су присуствовали и помоћник министра за ресор туризма и угоститељства Предраг Тешић, те представници Републичке управе за инспекцијске послове, Пореске управе Републике Српске, Привредне коморе Српске, републичке Туристичке организације и локалних туристичких организација Бањалуке и Фоче. 
ИЗВОРсрна
Претходни текстУмрла Вера Свобода, пјевачица забавних, народних и староградских пјесама
Сљедећи текстУ кафе бару „Њу фолдер“ промовисана интернет страница БАКСУСС, 1.4.2024. РТВИС (ВИДЕО)