Насловна Најновије Рајилић: Српска настала у миру, злочин у Сребреници не тумачити како коме...

Рајилић: Српска настала у миру, злочин у Сребреници не тумачити како коме падне на памет

278
0

Република Српска је настала у миру, а злочин у Сребреници треба тумачити онако како кажу међународни правници и комисије, а не како којем новинару и његовом госту падне на памет, изјавила је Срни предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић.

Рајилићева је истакла да су срамне поруке које су новинар Динко Грухоњић и водитељка америчке телевизије Н1 послали у програму уживо да је Република Српска геноцидна творевина, још један напад на Републику Српску, измишљотина и произвољно нереално гледање на ситуацију у БиХ.

– То је још један у низу стотина хиљада напада за ове године и окретања ситуације и прављења само жртава Бошњака, а српске жртве се не помињу нигдје. Пита ли ико на том медију, и ико икада, да ли прича да постоје српске жртве, логори за Србе, више од 2.000 убијених жена код кућа, више од 500 логора у БиХ за Србе и колико је одатле људи изашло живо? Пита ли ико о мучењу српске дјеце? – навела је Рајилићева.

Она је упитала да ли ико говори да је био рат и да су нажалост сви народи страдали, те да сви имају своје жртве и ниједна не може бити преча од оне друге жртве.

– Прича ли ико о томе? Него то је тако. Једнострано тумачење, произвољно, шта се коме свиђа тако и прича, још једна увреда за цијелу Републику Српску и за сав народ, за оне који су преживјели рат, а поготово за оне који су преживјели њихову тортуру – додала је Рајилићева.

Током протеста опозиције новинар Динко Грухоњић и водитељка Н1 уживо у програму послали су срамне поруке да је Сребреница геноцид, а да је Република Српска геноцидна творевина.

Водитељка Н1 је рекла да је „РТС искористио фразу „Сребреничка дешавања“ за геноцид у Сребреници“, на шта је Грухоњић рекао да су људи који живе у тој Републици Српској свјесни да је то све неодрживо, „ем што је монструзно јер је настала на начин на који је настала, па се у енергетском смислу не може добро завршити, ем што је /предсједник Српске Милорад/ Додик опљачкао све што је могао“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЕлектронске здравствене књижице важе неограничено
Сљедећи текстПреминуо Дарко Босиљчић из Источне Илиџе