Насловна Најновије Регионално такмичење из атлетике основних и средњих школа Сарајевско-романијске регије (Фото)

Регионално такмичење из атлетике основних и средњих школа Сарајевско-романијске регије (Фото)

96
0

Регионално такмичење из атлетике основних и средњих школа Сарајевско-романијске регије у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске у атлетици одржано је данас у Сокоцу на стадиону „Бара“.

Наставник физичког и здравственог васпитања Основне школе „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе Славица Говедарица је координатор Малих олимпијских игара Сарајевско-романијске регије испред Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

  • Захвалила бих директору и наставницима Основне школе „Соколац“, као и људима из Атлетског клуба „Гласинац“ и Фудбалског клуба „Гласинац 1936“ на изузетној организацији и уступљеним теренима и просторијама. Ученици се такмиче у дисциплинама скок удаљ, бацање кугле, трке на 100, 800 и 1.000 метара. Прва и друга мјеста из свих дисциплина представљаће Сарајевско-романијску регију на републичком финалу, 17. маја у Бањалуци – најавила је Говедарица.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић је прије такмичења прецизирао да ће учествовати око 120 ученика и додао да је ова школа традиционално домаћин овог такмичења, изузев прошле године, када је одржано у Рогатици.

  • Сваки пут се радујемо јер је ово један веома лијеп спортски догађај. Једне године смо били домаћини и републичког такмичења, које ће се овај пут одржати у Бањалуци. Желим да такмичење протекне у правом спортском духу, да се дјеца осјећају као код своје куће и да им је лијепо код нас – поручио је Рајић.

Професор физичког васпитања у Средњошколском центру „Василије Острошки“ Данило Тадић је истакао да имају ученике који их представљају у свим дисциплинама на овом такмичењу.

  • У суштини, није то као некад такмичење, нити ниво у мјери какво је било некада. Све је мањи број ученика, самим тим и мање интересовање. Имамо пар такмичара који сигурно могу да се пласирају у финално такмичење. Сматрам да је успјех уопште организовати овај спортски догађај јер је све мање школа које су заинтересоване за организацију и регионалног и републичког такмичења – нагласио је Тадић.

Како је и најављено, такмичење је протекло у фер игри и спортском духу.

За најбољу атлетичарку из основних школа проглашена је Хелена Марић из Основне школе „Свети Сава“ из Рогатице, док је најбољи атлетичар Михајло Крстајић из Основне школе „Соколац“.

Најбоља атлетичарка средњих школа је Александра Јакшић из Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца, а најбољи атлетичар је Стефан Кујача из Средњошколског центра „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева.

Ученици Основне школе „Соколац“ освојили су укупно осам медаља, пет златних и три бронзане.

Златним медаљама окитили су се Јана Јакшић у дисциплини 800 метара, Катарина Кезуновић у бацању кугле, Емилија Радоњић у дисциплини скок удаљ, затим Маихајло Крстајић у трци на 100 метара и Алекса Бакмаз у скоку удаљ. Бронзане медаље су освојили Нина Мировић у трци на 800 метара, Јована Шука у трци 100 метара, као и Александар Вељовић у трци на 800 метара.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстРезолуцијом о Сребреници пређена црвена линија, отворен пут самосталном дјеловању српских амбасадора
Сљедећи текстРезолуција о Сребреници дио хибридне офанзиве на Србију и Српску