Насловна Вијести Република Српска Републички празник: Шта ће све радити у Бањалуци у понедјељак

Републички празник: Шта ће све радити у Бањалуци у понедјељак

210
0

Градска управа неће радити у понедјељак, 21. новембра, на Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

Како је раније саопштено из Министарства управе и локалне самоуправе РС, у складу са Законом о празницима Републике Српске, Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, је републички празник и нерадни дан.

У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

На дан републичког празника 21. новембра, у Бањалуци у времену од 00.00 до 24 часа  радиће правна и физичка лица која обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, и продаје истих као што су трговински објекти типа „драгстор“, трговински објекти у простору аутобуске и жељезничке станице и на бензинским пумпама.

Осим њих, у времену од 8 до 21 час радиће трговине на мало са погребном опремом.

На дан републичког празника, угоститељски објекти могу да раде у прописаном радном времену.

Распоред рада Дома здравља

Због обиљежавања 21. новембра – републичког празника дежурства у ЈЗУ „Дом здравља“ у Бањалуци ће бити организована тако да ће Служба породичне медицине – дежурни тимови на Поликлиници и на локалитету Центар-Борик (Платон) радити у двије смјене од 07 до 20 часова.

Након 20 часова пацијенте ће збрињавати Служба хитне медицинске помоћи.

Ковид амбуланте у насељу Долац неће радити. У случају хитне потребе за прегледом пацијенти здравствену услугу током викенда и празника могу добити у Ковид амбуланти при Служби хитне медицинске помоћи.

Специјалистичке амбуланте из педијатрије – дежурни тимови радиће у периоду од 07 до 15 часова у амбулантама Поликлинике.

У послијеподневним и вечерњим часовима дјеца се збрињавају у амбулантама породичне медицине на Поликлиници и у Платоновој улици, а након 20 часова пацијенте ће збрињавати Служба хитне медицинске помоћи, преноси Српска Инфо.

У граду ће бити дежурна апотека „1. мај“, која ће радити 24 часа, као и свим осталим данима у години.

Градски превоз

Градски и приградски превозници за вријеме овог празника превозиће путнике у складу са важећим редом вожње по празничном режиму, који је исти као недјељом.
 

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текст„Пулс града“, РТВИС, 18.11.2022.
Сљедећи текстУ припреми транспорт српског пилота рањеног у Нигерији