Насловна Најновије Савјетовање за узгајиваче оваца и коза, 21. априла на Сокоцу

Савјетовање за узгајиваче оваца и коза, 21. априла на Сокоцу

137
0

На Сокоцу ће 21. априла бити одржано Савјетовање за узгајиваче оваца и коза, којем ће присуствовати око 200 пољопривредника из свих крајева Српске, договорили су данас начелник Милован Бјелица и представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди, Подручна јединица Источно Сарајево.

Савјетовање ће организовати Удружење овчара и козара Републике Срспке, а домаћин ће бити општина Соколац, као једна од локалних заједница у којој је највише развијено сточарство.

Бјелица је рекао да је прихатио да овај скуп буде одржан на Сокоцу, јер на подручју ове општине има много домаћина који се успјешно баве узгојем оваца и коза.

„Желимо да чујемо њихова искуства и потребе за развој ове гране пољопривреде, а циљ нам је да се то омасови и крене са већом производњом производа од овчијег и козијег млијека, који су данас на посебној цијени“, изјавио је Бјелица новинарима.

Он је изразио задовољство сарадњом са стручњацима Ресора, који су га упознали и о новинама у Правилнику за подстицаје развоју пољопривреде и села, према којем ће општински Одсјек за пољопривреду, преузети обавезу да води евиденцију и олакша административне послове пољопривредницима, везане за оставривање права на подстицаје.

Свјетлана Мичић, виши стручни сарадник за сточарство у Ресору за пружање стручних услуга у пољопривреди, Подручној јединици Источно Сарајево, истакла је да ће организатор упутити позив за присуство овом савјетовању и предсједнику Републике Српске Милораду Додику и министру пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, Сави Минићу.

Према њеним ријечима, Савјетовање на Сокоцу је од великог значаја за пољопривреднике ове општине, регије и Републике Српске, јер се тако даје још већи допринос побољшању развоја сточарства.

Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди, Подручна јединица Источно Сарајево Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, дјелује на 12 општина Сарајевско-романијске и горњодринске регије.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстТрново: На базару прикупљено 2.700 КМ за лијечење Магдалене Влашки
Сљедећи текстГаговић додијелио општинску захвалницу Дражану Перији