Насловна Вијести Република Српска Сви борци без обзира на категорију и године живота могу поднијети захтјев...

Сви борци без обзира на категорију и године живота могу поднијети захтјев за борачки додатак

901
0

Сви борци, без обзира на године живота и категоризацију, могу поднијети захтјев за борачки додатак, за шта ће у буџету Српске за наредну годину бити обезбијеђено додатних 150 милиона марака.

У обзир се узимају борци који су провели одређен број мјесеци у зони борбених дејстава, рекао је министар рада и борачко инвалидске заштите Данијел Егић.

Захтјеве борци већ могу слати у своје локалне заједнице, а борачки додатак ће почети примати од 1. јануара наредне године. Из Борачке организације наводе – Мијења се оно што су борци чекали 20 година.

– Постигнуто је нешто што се зове равноправност. Сви који су учествовали у рату бар један мјесец и она дјеца која су тад била пар мјесеци и они старији сад се уводе у право за подношење захтјева – истакао је Горан Рогић, предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске.

Данијел Егић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, наглашава да је упућен захтјев локалним заједницима.

– Упутили смо данас локалним заједницама да морају да примају све захтјеве а да ће по тим захтјевима поступати након доношења уредбе на Влади – нагласио је Егић.

ИЗВОРRTRS
Претходни текстКошаркашима Србије по 25.000 евра, а баскеташима по 20.000
Сљедећи текстПромовисан пројекат “Повећање атрактивности спортско-рекреативног центра Тврдимићи (Видео)