Насловна Најновије Ситуација на Космету мирна, Срби настављају протесте

Ситуација на Космету мирна, Срби настављају протесте

253
0

Ситуација на сјеверу Kосова и Метохије јутрос је мирна, нема забиљежених инцидената, а Срби настављају протесте, тражећи да буду пуштени на слободу Милун Миленковић, Радош Петровић и Душан Обреновић, јавио је дописник Срне.

Основни суд у Приштини јуче је одредио једномјесечни притвор Милуну Миленковићу, ухапшеном прије два дана у сјеверном дијелу Kосовске Митровице. Он је пребачен у затвор код Подујева.

Из полиције је јуче потрђено да је Миленковић повријеђен приликом хапшења, а његов адвокат Небојша Влајић, изјавио је да је хапшење његовог брањеника било изузетно брутално.

Срби који протестују траже да се обуставе истраге и хапшења Срба, да нелегални албански градоначеници и приштински специјалци напусте општинске зграде на сјеверу Покрајине, као и да започне формирање Заједнице српских општина.

Српска полиција јуче је на територији централне Србије, ухапсила тројицу припадника полиције привремених приштинских институција. Због овог хапшења од синоћ је забрањен увоз робе из Србије, а возила са српским регистарским таблицама се дјелимично пропуштају.

Саобраћај преко свих административних прелаза, посебно Брњака, Јариња и Мердара је смањен и током ноћи забиљежени су само појединачни преласци.

Одлука владе у Приштини од синоћ о забрани увоза робе и забрани уласка са српским таблицама на Kосово и Метохију, унијела је велико узнемирење код грађана јужно од Ибра, пошто велики број Срба посједује аутомобиле са српским таблицама.

ИЗВОРсрна, фото Радио Косовска Митровица
Претходни текстОбиљежавање 31 године од страдања Срба из Мостара и долине Неретве
Сљедећи текстЛукавац: Османовић скинут са респиратора, његово здравствено стање и даље тешко