Насловна Најновије Снага СПЦ кључна за идентитет и опстанак српског народа

Снага СПЦ кључна за идентитет и опстанак српског народа

92
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, рекао је данас, након посјете Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици, да је снага Српске православне цркве /СПЦ/ кључна за идентитет и опстанак српског народа у Српској, Црној Гори и у Србији.

„Историја српског народа на овим просторима је историја СПЦ“, истакао је Додик у изјави новинарима.

Драго му је, каже, што види да ту има људи, дјеце, да је храм жив, што сматра да је и најважније.

„Мислим да је кључно за идентитет српског народа и опстанак на свим овим просторима, не само у Црној Гори, него и у Републици Српској, па и у Србији јачина наше СПЦ која чува идентитет кроз вијекове. Поготово у немогућим околностима сачувани су наша бит и идентитет, вјера, крсна слава и то је оно што сваки Србин, поготово вјерујући, мора да има на уму“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, то није само важно за вјерски дио живота већ за читаву историју српског народа.

Додик је подсјетио да је и раније, док је грађен храм, имао прилику да као предсједник Републике учествује у помоћи и да зато није пропустио прилику да и данас на том мјесту поздрави наше људе.

Старјешина Храма Христовог васкрсења Никола Пејовић, изразио је радост посјетом предсједника Републике Српске Милорада Додика, истакавши да је та посјета увијек братска.

„Његов долазак у храм није долазак у госте већ долазак у његов храм, у његов дом, он га никад није заборавио. Памтимо његова доброчинства“, рекао је отац Пејовић и додао да је ово и прилика да захвале предсједнику Додику.

Додик је данас заједно са предсједником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем посјетио Саборни храм Христовог васкрсења у Подгорици и крипту гдје се налази гроб блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

ИЗВОРсрна, фото Танјуг
Претходни текстСтолтенберг: Алијанса не планира слање трупа у Украјину
Сљедећи текстУ Бару убијен Е.М., члан организоване криминалне групе