Насловна Вијести Источно Сарајево Соколац: Прикупљено 75 доза крви

Соколац: Прикупљено 75 доза крви

147
0

На Сокоцу је данас прикупљено 75 доза у акцији добровољног давања, што је од великог значаја јер су ове године непрекидни захтјеви за концентратима тромбоцита, рекла је шеф службе за трансфузију „Касиндо“ Јелена Стојановић Лукић.

Лукићева је истакла да је ова акција од великог значаја због обнављања залиха крви у овој служби, те да ће прикупљена крв задовољити потребе службе у једном одрђеном период.

„Ове године непрекидно имамо захтјеве за концентратима тромбоцита и само они који су били у ситуацији да је неко њихов у потреби знају да је огроман напор за породицу када сваки дан за пацијента треба да се обезбиједи шест концентрата тормбоцита“, рекла је Лукићева.

За данашњу акцију пријавила су се 102 лица, а организовао је Актив добровољних давалаца крви Црвеног крста „Романија“.

Предсједник овог актива Андреј Миовчић каже да је задовољан великим одзивом давалаца којима се придружила и група од 17 чланова Удружења добровољних давалаца из Гацка.

Предсједник Удружења из Гацка Мирослав Вуковић рекао је да већ други пут са пријатељима учествује у акцији давања крви на Сокоцу и да овај долазак користе и за посјету Војничком спомен гробљу „Мали Зејтинлик“.

ИЗВОР Соколац
Претходни текстМање основаца уписано током прошле године у БиХ
Сљедећи текстМинистар Минић на састанку у ЈП „Шуме Српске“, прилог РТВИС, 15.3.2023. (ВИДЕО)