Насловна Најновије Сокочанин Рајко Томовић најбољи млади боксер на турниру „Трофеј Милића“

Сокочанин Рајко Томовић најбољи млади боксер на турниру „Трофеј Милића“

151
0

Члан Боксерског куба „Гласинац“ Рајко Томовић освојио је у суботу златну медаљу на турниру „Трофеј Милића“ у категорији омладинаца до 67 килограма.

Била је то ревија бокса на којој су љубитељи спорта гледали петнаест борби боксера из Републике Српске, Србије и Црне Горе. Организатор је био Боксерски савез Републике Српске, технички организатор и домаћин Боксерски клуб „Хајдучка стијена“ из Милића, а покровитељи општина Милићи, Влада Републике Српске и Компанија „Боксит“.

Тренер Боксерског клуба „Гласинац“ Предраг Бартула истакао је да је Томовић побиједио у мечу са много старијим од њега Дејаном Пешићем из Требиња.

  • Рајко Томовић је још једном показао да се налази међу најбољим боксерима у Републици Српској и освојио је пехар као најбољи млади боксер на турниру. Требало је да учествује и Лука Вељовић, међутим, он је сада толико добар да му нисмо могли наћи противника – нагласио је он.

Бартула је најавио да ће се за предстојећи викенд одржати у Лозници два кола Регионалне лиге у боску на коме ће учествовати осам најбољих боксера из бивше Југославије, а међу којима ће соколачки боксери Лука Вељовић и Рајко Томовић наступати за „Славију“ из Бањалуке. Мечеви ће се преносити на ТВ каналу „Arena Fight“.

Како је навео тренер Бартула, у Бугарској ће се у фебруару одржати Европско првенство у боксу за младе до 22 године и сасвим је извјесно да ће квалификацијама приступити и Лука Вељовић.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстПотврђени резултати посредних избора за Вијеће народа Републике Српске (ВИДЕО)
Сљедећи текстУручено постхумно одликовање породици погинулог борца ВРС из Источног Новог Сарајева