Насловна Најновије Уручено постхумно одликовање породици погинулог борца ВРС из Источног Новог Сарајева

Уручено постхумно одликовање породици погинулог борца ВРС из Источног Новог Сарајева

211
0

Начелник Одјељења за општу управу општинске управе општине Источно Ново Сарајево, Вања Капор,  уручила је 9. децембра, у име предсједника Република Српске, а на приједлог Градске организације несталих, заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске постхумно одликовање, породици погинулог борца Војске Републике Српске, Мацан (Обрен) Чеду.

Медаља заслуга за народ додијељена је кћерки погинулог борца, Радмили Самарџија.

Из општинске управе истакли су да се мора његовати традиција сјећања на пале борце који су стварали Републику Српску и преносити је на будућа покољења. Велика је част бити борац за слободу и отаџбину, а сигурно су највећи хероји они који су живот дали за Републику Српску.

Одлуку о постхумном одликовању бораца Војске Републике Српске донијела је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић у претходном мандату, поводом Видовдана, Крсне славе Војске Републике Српске и поводом 15. септембра, Дана погинулих и несталих у одбрамбено отаџбинском рату Републике Српске, на иницијативу Борачке организације Републике Српске и Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, а по приједлогу Министарства рада и борачко инвалидске заштите, одликовала 354 погинула борца Војске Републике Српске, Медаљом заслуга за народ.

У периоду од 2012. године до данас на иницијативу Борачке организације Републике Српске и Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила одликовано је око 2.145 погинулих бораца Војске Републике Српске.

ИЗВОРОпштина источно ново сарајево
Претходни текстСокочанин Рајко Томовић најбољи млади боксер на турниру „Трофеј Милића“
Сљедећи текстПолицијска управа ИС, Борба против болести зависности(ВИДЕО)