Насловна Најновије Соларна електрана – темељ зелене привреде општине Соколац и регије

Соларна електрана – темељ зелене привреде општине Соколац и регије

166
0

Соларна електрана представља темељ на којем ће се градити зелена привреда и развој Сокоца и цијеле Романије, изјавио је начелник ове општине Милован Бјелица поводом данашњег потписивања уговора о концесији за изградњу и кориштење соларне фотонапонске електране у овој локалној заједници.

Бјелица је нагласио да је то један од најважнијих дана за нови привредни замах ове локалне заједнице и цијеле регије, саопштено је из Општинске управе Соколац.

„Од компаније која је препознала наш Соколац као мјесто које има потенцијал очекујемо да настави улагање, да и друге компаније из конзорцијума, као и пословни партнери овог холдинга на Сокоцу изграде своје погоне и представништва“, истакао је Бјелица.

Према његовим ријечима, Соколац ради на успостављању слободне пословне зоне и тиме иде у сусрет инвестицијама које ће се развити из овог успјешног пројекта.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић потписао је данас у Бањалуци са директором компаније „Енерстејт“ Соколац Рајком Зубаном уговор о концесији за изградњу и кориштење соларне фотонапонске електране инсталисане снаге 100 мегавати, што је највећа инвестиција у тој општини вриједна око 100 милиона евра. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУдружење “Гробари Пале”, пакети за социјално угрожене породице (ВИДЕО)
Сљедећи текстКулић: Снагом заједништва градити успјешну домовину у миру