Насловна Најновије Средства за прославу Нове године преусмјерена социјално најугроженијима

Средства за прославу Нове године преусмјерена социјално најугроженијима

312
0

Из општинског буџета данас је исплаћено по 100 КМ једнократне помоћи поводом наступајућих празника за 60 социјално најугроженијих становника Фоче, који су корисници новчане помоћи Центра за социјални рад.

Средства намијењена за организацију прославе Нове године на Градском тргу у Фочи и ове године су одлуком начелника општине Милана Вукадиновића преусмјерена за социјално угрожене категорије.

Претходне двије године од тих средстава набављане су и дијељене божићне печенице, а ове године у општини су се одлучили за исплату једнократне новчане помоћи.

Вукадиновић је данас одржао састанак са корисницима ове помоћи и честитао им наступајуће празнике. Он је навео да су корисници ове помоћи углавном лица старије животне доби којима је новчана помоћ од 170 КМ од Центра за социјални рад једини приход који остварују, а већина њих није способна за рад.

„Као и претходних година од када сам дошао на мјесто начелника, одлучио сам да прославу међународне Нове године на тргу не организујемо, а да та средства преусмјеримо за помоћ најугроженијим корисницима Центра за социјални рад“, каже Вукадиновић.

Он је додао да на овај начин желе да помогну најугроженијим суграђанима да, колико је могуће, на достојанствен начин прославе наступајуће празнике.

„Луксуз је да одржавамо неки концерт на тргу, а да с друге стране наши суграђани који су најугроженији немају ни основну егзистенцију, ни основни предуслов да достојанствено прославе празнике“, рекао је Вукадиновић.

Нада Билинац из Доњег Поља захвална је општини и начелнику што их нису заборавили.

„Хвала им много. Ја живим сама. Добро би било да нисам повриједила кичму, али сналазим се некако“, рекла је Билинчева.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТребиње и Чајниче у финалу Новогодишњег турнира
Сљедећи текстОдборници усвојили Приједлог Буџета општине Трново