Насловна Најновије Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару

Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару

48
0

Град Источно Сарајево је, уз подршку српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и њеног кабинета, обезбиједио да петоро средњошколаца из Источног Сарајева учествује у Краснодару на Сверуском патриотском форуму активиста Покрета „Пост број један“, који ће трајати наредна четири дана.

„Ову нашу младу делегацију јутрос је угостио градоначелник Краснодара Јевгениј Наумов, а то је била прилика да са њим одржим и видео-конференцију, на којој смо договорили да делегација Источног Сарајева званично посјети Краснодар како бисмо покренули активности на братимљењу наша два града“, рекао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Са око милион становника Краснодар је највећи град на путу према Црном мору, главни је град Краснодарске покрајине и један од најбогатијих и најважнијих привредних и културних центара Јужног федералног округа, саопштено је из Градске управе Источног Сарајева.

Ћосић је истакао да би званично успостављање трајног пријатељства са Краснодаром много значило Источном Сарајеву и изразио увјерење да ће ускоро посјетити овај град и врло брзо завршити све процедуре потребне за братимљење.

„На тај начин ћемо додатно проширити нашу мрежу братских и пријатељских градова, коју у континуитету унапређујемо јер желимо да поправимо међународни положај Источног Сарајева“, истакао је Ћосић.

Према његовим ријечима, градоначелник Краснодара истакао је да се српски и руски народ стотинама година добро познају и разумију, имају исте вриједности и много заједничког у култури и традицији.

„Он је изразио спремност да сарађујемо у различитим областима и задовољство што су људи из Републике Српске вољни да буду партнери Краснодару, гостољубивом граду који до сада има 13 градова пријатеља и побратима“, навео је Ћосић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстХрвати бирају Сабор; Пленковић прекршио изборну тишину?
Сљедећи текст„Репортажни запис“, 16.4.2024. (Видео)