Насловна Најновије Српска листа тражи моментално повлачење “Куртијевих специјалаца“ са сјевера

Српска листа тражи моментално повлачење “Куртијевих специјалаца“ са сјевера

161
0

Српска листа затражила је моментално повлачење свих припадника специјалне Kосовске полиције Росу са сјевера Kосова и Метохије и хапшење и санкционисање оних који су данас покушали да убију Миљана Делевића и његовог сапутника.

Они су упозорили да даље присуство „Kуртијевих специјалаца“, може довести у спиралу догађаја који ће неповратно угрозити мир на овим просторима.

„Рафална паљба специјалаца Аљбина Kуртија на Србе код илегалног пункта на мосту код Бистричке реке, у којој је тешко рањен Миљан Делевић, је кап која је прелила чашу након серије напада на Србе од Нове године на овамо“, саопштено је из Српске листе и истакнуто да да ће, пошто сви на ово насиље ћуте, Срби морати сами да пруже отпор и да се заштите.

У саопштењу се наводи да Српска листа мјесецима на свим састанцима инсистира да се специјалне јединице повуку са сјевера Kосова, јер су ту нелегално и јер су изазвали серију инцидената, али да на то „сви ћуте“.

„Очигледно тиме шаљу прећутну подршку онима који би да изазову хаос на овим просторима, не узимајући у обзир наша упозорења. Данашњи брутални напад на живот Срба изазвао је бес и огорчење код наших грађана, који све чешће сматрају да морају да се сами заштите од криминалних радњи Kуртијевих специјалаца и његовог диктаторског антисрпског режима, а у складу са ставом некадашњег америчког председника Џеферсона, да `кад неправда постане закон, отпор постаје дужност`“, наведено је у саопштењу.

Припадници специјалне Kосовске полиције Росу, пуцали су на возило у којем су се налазила два Србина и ранили возача Миљана Делевића, док је сувозач Душан С. пуком срећом остао неповријеђен, иако је цијели аутомобил изрешетан, саопштила је раније Kанцеларија за Kосово и Метохију.

Напад је извршен данас око 11.30 часова код нелегалног пункта Приштине на Бистричком мосту, на магистралном путу Kосовска Митровица-Лепосавић.

Делевић је погођен у лијеву страну грудног коша, а ради се о прострелној рани и транспортован је хитно у болницу у Kраљеву.

ИЗВОРсрна, фото Спутник
Претходни текстОдлуку о најнижој плати донијеће Влада Републике Српске
Сљедећи текстПале, Завршена Сњежна чаролија(ВИДЕО)