Насловна Најновије Српска удружења најављују протест испред зграде Тужилаштва и Суда БиХ

Српска удружења најављују протест испред зграде Тужилаштва и Суда БиХ

142
0

Оптужница против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића је политичка и њен циљ је да обезбглави српски народ у Српској и Федерацији. Ову поруку послаће чланство већег броја удружења с протестног скупа испред комплекса правосудних институција БиХ у Сарајеву, који је најављен за петак.

Скуп је уредно најављен МУП-у Кантона Сарајево одакле још нема одобрења. Истовремено, Срби из региона пружају безрезервну подршку предсједнику Српске.

Оптужница против Милорада Додика и Милоша Лукића „шета“ између Тужилаштва и Суда БиХ. „Врућ“ кромпир сада је у рукама судије Јасмине Ћосић-Дедовић која је у биографију уписала приправнички стаж у ОХР-у и ослобађајуће пресуде за злочине над Србима. Зато је затражено и њено изузеће, а већи број српских удружења, против монтиране оптужнице, најавио протесте испред зграде Суда и Тужилаштва БиХ у Сарајеву.

– Остаје да су скуп одржава 01. септембра у 18.00 часова. Сигурно је да ће сва Удружења стати иза овог скупа, разговарамо са свима, људи имају жељу да се покажу да су уз Предсједника Републике Српске и сматрам да ћемо имати 8.000 Срба испред Тужилаштва у Сарајеву – нагласио је Ђорђе Радановић, предсједник Одбора за запштиту права Срба у ФБиХ.

Бранимир Којић, предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, подржава скуп.

– Подржавамо наравно скуп јер свако има право да се окупи. Ми смо два пута организовали скупове испред Тужилаштава у Сарајеву. Тражимо да се обуставе сви лажне процеси против Републике Српске, није у питању персонално Додик или директор јер је ово је напад на Српску. Сви знамо да је Суд једна продужена рука западних амабасада, снајперско гнијездо одакле се најлакше гађа у Републику Српску и српски народ – истакао је Којић.

Оптужница против Предсједника Републике Српске и в.д. директора Службеног гласника је инструмент за дисциплиновање непослушних српских политичара, рецепт који Американцији примјењују не само у БиХ. Срби лоше реагује на притиске и уцјене, зато оптужница неће донијети очекиване резултате, напротив додатно уједињује српски народ у региону.

– Уколико би предсједник Додик пристао да игра по њиховим нотама очигледно би био радо виђен гост у Америци, америчкој амбасади и био добар пријатељ са свим америчким политичарима. Једноствно морате прихватите њихову политику да би добили њихову милост – рекао је Иван Стоилковић, предсједник Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији и посланик у Собрању.

Здравко Нишавић, предсједник Удружења „Михољски збор“ из Тивта, такође пружа јасну подршку Српској и њеним институцијама.

– У суштини препознали смо да је напад на предсједника Милорад Додика напад не само на њега него на институцију Српске који штити и брани имовину и српски народ и читаву Републику Српску од увођења у унитарну Босну – нагласио је Нишавић.

Из Суда БиХ још нису одговорили када ће одлучити о захтјеву за изузеће судије Јасмине Ћосић Дедовић. Док о томе не буде донесена одлука, она не може да потврди оптужницу. Међу запосленима у правосудним институцијама БиХ, увелико се прича да ће се оптужница против Додика унедоглед пребацивати из Суда у Тужилаштво и назад.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОрганизована велика акција чишћења Војковића (ВИДЕО)
Сљедећи текстПотрес код Карловца