Насловна Најновије Стевандић: Одликовање потврда добрих веза и Додикове снаге

Стевандић: Одликовање потврда добрих веза и Додикове снаге

114
0

Одликовање предсједника Републике Српске Милорада Додика, највећим руским орденом, потврда је традиционално добрих веза Срба и Руса, али и Додикове снаге да у тешким временима води независну политику, сматра предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић.

„Друга димензија овог одликовања је стабилност и снага Милорада Додика, који је у овим тешким временима успио да води независну политику. Другим ријечима, да му други не састављају владе и не натурају мишљење“, рекао је Стевандић за „Спутњик“.

Према његовим ријечима, то показује да мултиполарни свијет није само „прича из Москве“, већ да је то стварни живот многих држава, којих ће сваки дан бити све више и више.

„Због овога је Додик и био на мети и трпио намјештене судске процесе, санкције. Мултиполарни свијет је нешто што није само руски пројекат, већ је будућност свијета у мултиполаризму и међусобном поштовању и уважавању и ненаметању рјешења другим народима“, рекао је Стевандић.

Стевандић је закључио да је друга димензија везана за будућност цијелога свијета и живота у мултиполаризму, гдје се Република Српска и њено руководство на челу са Додиком, под тешким мукама одупрло пријетњама санкцијама, увредама и покушајима хапшења и намјештања.

„Ова друга димензија је, по мени, значајнија Додику, не само као политичком фактору Републике Српске, већ као регионалном, а богами и свјетском“, сматра Стевандић.

Предсједник Руске Федерације Владимир Путин, уручио је данас у Казању Орден Александра Невског, предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

У указу који је раније потписао руски шеф државе, за ово одликовање Додика наводи се да се додељује, „за велики допринос развоју сарадње Русије и БиХ, јачању партнерства са Републиком Српском“.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстОдржан састанак директора здравствених установа Сарајевско-романијске регије
Сљедећи текст„Оком камере“, Саша Капор о музичкој каријери, породици и плановима за будућност (Видео)