Насловна Најновије Увредљивим порукама ишарана табла добродошлице на улазу у Источно Сарајево

Увредљивим порукама ишарана табла добродошлице на улазу у Источно Сарајево

470
0

Табла добродошлице у Источно Сарајево са натписом „Добро дошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево“, у општини Источна Илиџа, ишарана је данас увредљивим садржајем упућеним Србима, између осталог, и са „Алаху екбер“.

На табли постављеној у Равногорској улици је написано и „Србе на врбе“, као и „М`рш из Босне“.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, рекао је Срни, да ово није први пут да су табле добродошлице предмет иживљавања, како оних који се баве политиком и представљају Сарајево, тако и обичног народа заведеног мржњом према Србима.

„Забрињавајуће је да је народ заведен мржњом према Србима, која дуго траје и ту мржњу испољавају на такав начин“, рекао је Ћосић и додао да се Градска управа обратила Полицијској управи Источно Сарајево, да би се дошло до починилаца који треба да буду процесуирани.

Према његовим ријечима, забрињавајуће је ако су те поруке написала дјеца, јер то значи да се мржња према Србима преноси на нове генерације, а уколико су писале старије особе, то значи да мржња и даље траје.

„Ништа ново, али због опстанка и проширења нашег народа, ми се нећемо бавити мржњом према њима и цијенимо их као комшије које живе поред нас“, нагласио је градоначелник.

Живот у БиХ, сматра он, може бити могућ само уз међусобно уважавање, којег тренутно нема због тога што се сигнализација на улазу у Источно Сарајево уништава.

„Имате апсурд у овој земљи да је прије 15 дана градоначелник Сарајева Бењамина Карић, предвођена својом свитом уништила туђу ствар коју смо поставили и нико о томе не говори, иако смо поднијели адекватне пријаве“, истакао је Ћосић.

Ћосић је додао да и то говори о карактеру и ономе што је БиХ, а то је да је апсолутно немогућа и неодржива.

 

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстДанас у Палама почињу “Госпојинске свечаности”
Сљедећи текстДјечак Лав Теодоровић први у Србији примио најскупљи лијек на свијету